Дома > Вести > Вести од индустријата

Околу големината на тавата за пржење

2023-02-17

Понекогаш, кога избираме садови за готвење, извршуваме само добар квалитет и значајни функции. Сепак, има една важна работа што треба да ја земете во предвид: големината. Да бидам целосно искрен, постојат јадења од кои би можеле да ги малтерисаме семејниот дел. Со другите јадења, сепак, големите тави за пржење се едноставно преголеми. Вообичаените големини на тава се 24 cm или 28 cm.

20 цм: Доволно за самец, мала глад и за подготовка на прилози или пржени јајца.


24 cm: Совршена големина на тава за 1-2 лица.

28 cm: Најчеста големина на тава, идеална за две до три парчиња месо. Оваа големина на тава треба да се најде во секоја семејна кујна, идеална за 3-5 луѓе.


32 cm: Голема тава погодна за порции од прибл. 5-7 лица. Оваа големина на тава треба да се користи само кога е потребна голема површина за пржење.


Соодветната големина во основа може да ги покрие сите ваши потреби за готвење. Малите големини доаѓаат со удобна и едноставна употреба; големите димензии се разноврсни за да се готви голема количина храна и да донесат доволно простор за сите видови јадења.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept