Дома > Вести > Вести од компанијата

Правилен начин за чистење на алуминиумски садови

2022-11-09

Има неколку совети што треба да ги запомните додека ги средувате садовите и садовите.

Blew се нашите неколку предлози.

Пред чистење, погрижете се да дозволите садовите да се изладат - очигледно, тие брзо ќе се оладат до собна температура.

Потоа потопете ги садовите за готвење во вода со сапуница (топла). Потоа нежно отстранете ја залепената храна користејќи пластична подлога за чистење.

Обидете се да не користите никакво абразивно средство за чистење или перниче за чистење за да ги исчистите садовите за готвење. Во спротивно, има шанси да добиете гребнатини.

Ако забележите некоја ситна дамка или водени дамки, избришете со сок од лимон или оцет.

На крајот, добро исплакнете со вода и исушете го со мека крпа.

Обидете се да го чистите редовно за да избегнете трајни дамки. И, ако е можно, обидете се да избегнувате да користите машини за миење садови. Бидејќи високите температури во машината за миење садови може да ви наштетатАлуминиумски садови за готвењетен на комплетот. Така се намалува нелепливиот ефект и заштитниот ефект на облогата.

Мала вештина:

Ако наАлуминиумски садови за готвењесе обезбојува по продолжена употреба, можете да ги користите следните методи.

Пополнете ја вашатаАлуминиумски садови за готвењесо вода. За секој литар вода што ќе го користите, додадете 2 лажици. или крем од забен камен, бел оцет или сок од лимон. Измешајте ја смесата заедно.

Следно, доведете ја смесата до вриење и оставете ја да се вари околу 10 до 15 минути. Исклучете го огнот и истурете ја смесата. ВашиотАлуминиумски садови за готвењетреба повторно да биде светла и сјајна!




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept